Hebben nieuwjaarswensen per mail wel zin?

Mijn mailbox puilt net als die van jou uit met beste wensen en goede vooruitzichten… Maar geef toe. Meestal lees je niet verder en bevindt de delete-knop zich onmiddellijk binnen handbereik.

De vraag is dus maar of het veel zin heeft om kerst- en andere boodschappen mailgewijs naar al je contacten te sturen…. Want dat is wat gebeurt. Men stuurt dezelfde standaardboodschap naar een heel adressenboek. En wie een beetje moeite doet, zal er via een eenvoudig programmaatje voor zorgen dat de bestemmeling wordt aangesproken met “Beste Jan” of “Beste Els”.  Maar Jan en Els weten natuurlijk ook wel dat dezelfde boodschap eigenlijk onpersoonlijk is en niet meer tijd in beslag neemt dan een druk op de verzendknop.

OK, ook ik ben een “heavy mailer” en een fervent gebruiker van social media, maar elk medium heeft zijn verdienste. Misschien moet je het een volgende keer toch maar gewoon ambachtelijk doen met pen, papier en postzegel. Het kost wellicht meer moeite maar het heeft oneindig veel meer effect, en het doet de vrouw of man aan de andere kant tenminste voor even plezier.

Of misschien nog beter, zeg het gewoon persoonlijk als je iemand de komende maand al dan niet toevallig tegen het lijf loopt. En o ja, mocht ik je de komende maand niet tegenkomen: alvast een “Vrolijke Kerst en een Mooi 2017” gewenst!