Je netwerk werkt net iets anders nu

Regelmatig netwerken maakt wel degelijk een verschil. Dat merk je als ondernemer pas op zodra je het niet meer doet. Of dat je het niet meer kàn doen, zoals de afgelopen 9 maanden. Onverwacht op opportuniteiten stoten, nieuwe interessante contacten ontmoeten, verwaterde relaties opnieuw oppikken, ervaringen uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken…

Als je het goed doet, is netwerken écht wel meer dan samen vrijblijvend een glas drinken of small talk uitwisselen. Maar het staat jammer genoeg op een laag pitje in tijden van corona. Althans via de klassieke netwerkactiviteiten. En meetings via Teams of andere Zooms gaan stilaan ook vervelen. Uiteraard vangen social media het een stukje op maar ook dat is zeker niet het échte werk.  

“Hoe ik het dan zelf heb aangepakt?” Onder andere door wat vaker iemand – zo maar even – te bellen of door af te spreken voor een wandelvergadering in de gezonde openlucht.  

En dan heb ik dit jaar nog iets herontdekt. Simpel in zijn eenvoud: gewoon iedere dag één ouderwetse handgeschreven brief op de post doen. Naar een reeds vertrouwd contact maar net zo goed naar een boeiend Twittercontact. Bestemmelingen stonden versteld van tussen facturen en publiciteit nog eens een traditionele brief te vinden, in een stevige envelop, voorzien van een mooie postzegel.  En ik stond op mijn beurt versteld van de vele warme reacties. Mijn conclusie? Ik ga er zeker mee door. Want wie schrijft die blijft… onder de aandacht. 

20200116-RS-_IM_8648

Als bezige bij is jurist Bart De Clerck perfect op zijn plek in “Den Cleynen en den Grooten Biecorff”, het historische pand, in hartje Antwerpen, vanwaaruit hij het communicatiebureau Com-Fort runt.

De media kennen voor deze gewezen kranten- en televisieman geen geheimen. Als ex-journalist en als geboren netwerker zet hij zijn talenten met enthousiasme in voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Bart is pas tevreden als hij zijn klanten Sterk in Communicatie maakt. Zoek dus niet verder vanwaar de naam Com-Fort komt. Klanten uit de meest uiteenlopende sectoren (haven, bouw, advocatuur, non-profit, automobiel, scheepvaart, IT, voedingsindustrie, ...) bevestigen het graag.

U heeft een communicatievraag?